Kinetic Typography

Kinetic Typography

      kinetic TypographyKinetic Typography – Arta de a transmite idei prin text dinamic

   Typography-ul este arta de a aranja cuvintele într-o formă care să transmită mai mult decât ceea ce scrie. Sunt convins că ai văzut wallpaper-uri care deşi conţineau doar text, transmiteau parcă mai mult decât cuvintele ce erau scrise. Ei bine acolo intervine “arta tiparului”.

   Kinetic typography reprezinta arta de a transmite idei prin text dinamic.

   De obicei vezi kinetic typography sub formă de clipuri în care versurile sunt puse la vedere şi textul este dinamizat prin diverse animaţii, mărimi, typeface-uri. Sau vezi kinetic typography sub formă de discursuri, cum este şi cazul clipurilor te mai jos. Kinetic Typography chiar reprezintă o artă înaltă. Este ceva minunat pentru că ia cuvântul în forma lui brută şi îi dă un sens vizual şi transmite mult mai mult decât cuvântul în sine. În primul rând, te poţi folosi de conceptul de typography în prezentări PPT. Poţi să-ţi îmbunătăţeşti prezentările folosind fonturi mai mari, mai frumoase, mai bune expresive.

   În al doilea rând, clipurile care se folosesc de kinetic typography te surprind şi te conving. Sunt clipuri care te fac să te simţi ciudat şi de obicei bine. Dacă eşti pasionat animaţie o să ţi se pară interesant şi să faci kinetic-uri.

 Exemplu de Kinetic Typography :

 

     Când cineva îţi zice “schimbă fontul”, el de fapt vrea să îţi spună să schimbi typeface-ul, care reprezintă de obicei tot setul acela de caractere care arată asemănător. Fontul reprezintă o reprezentare dintr-un typeface, ex: Arial de 9px este un font, Arial de 9px bold este un alt font, Arial 9px bold şi underlined este iar un alt font şi aşa mai departe.  Typeface este Arial, practic întreaga familie de fonturi.